Hoe je burnout voorkomt door je hart te volgen

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 15:45

Voel je dat je er tegen aan zit? Wil je zeilen bijzetten om in de race te blijven? Dat is een mooie en helpende insteek! Sturing vergt immers in eerste instantie bewustzijn. Maar voel je angst? Heb je moeite met grenzen bewaken, omdat bepaalde overtuigingen je in de greep hebben, wat maakt dat je maar door gaat..? Gevolg is dat je je gevangen voelt. Je wilt niet instorten straks en maanden verder van huis zijn. De weg terug is altijd langer dan op tijd schakelen! 

 

Het kan anders. Alles kan altijd anders. Naast voldoende rust tussendoor moet de insteek anders, zodat het anders voelt. En dit is de crux. Het gaat om hoe dingen voelen. Hoe we ze beleven! Het is als die kindertekening die je kreeg. Technisch gezien een paar strepen op papier, maar omdat je de glunder ogen van dat kind zag toen je het kunstwerk kreeg, kreeg je dat warme gevoel. Kortom it is all in the mind, daar waar je hart van open gaat, dan wel krampt. Een open hart dat wil je. Een hart dat je het gevoel geeft van verbinding, van er Zijn, van thuis komen, van er mogen zijn, ertoe doen en gezien worden. Net als jij dat kind opnam van wie je die mooie tekening kreeg. Het hart dat zo heerlijk voelt als het geniet en zo pijnlijk als het krampt.

Zou je skills willen ontwikkelen om makkelijker te schakelen naar dat open hart? Het leven wordt er leuker, stabieler, krachtiger en meer alined van. Wat is alined? Dat is wanneer hoofd en hart optimaal samenwerken, zodat je lijf het werk kan leveren op basis van jouw talenten. Oftewel bezield bezig zijn. Het resultaat van doen waar je blij van wordt en goed in bent. En dat is bloei! Bloeien op geleide van waar je hart van opengaat. Dus vraag jezelf af, van welke overtuigingen ga jij "aan" (lees; voelen goed). En evenzo belangrijk, als het krampt is dat dus niet de weg! Alleen hoe krijg je dat beeld helder en de mindset dienstbaar? 

Dat vergt vakmanschap, want 95% gaat onbewust. En die onbewuste patronen, die voor kramp zorgen, willen bewust worden, zodat je niet langer saboteert, maar je hart gaat volgen. Ik combineer een mooie vakopleiding (aan het Emotie Expertise Centrum van Vera Helleman) met ruim twintig jaar ervaring in de eerste lijnszorg (tandarts). Ik ben getraind in naar mensen kijken en de incongruentie van gedrag doorzien. De holistische insteek heeft altijd mijn passie gehad. Ik houd van puur en authentiek.

Ik kan je helpen boven water halen waar je je hart onbedoeld tegenwerkt en dus waar de groeipotentie zit. Zoals een zaadje wil ontkiemen, groeien en bloeien, wil het leven geleefd en gevierd worden! Wil je die burnout voorkomen? Sterker nog wil je bezield leven en je hart de plek geven die het verdiend? Wees welkom voor een coaching, zodat je optimaal ontkiemt! Bel voor een afspraak.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.