Let op: emoties zijn als ingewanden

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 15:26

Je weet dat ze er zitten. Soms speelt er eén op,  al weet je misschien niet helemaal welke. Meestal gaat het vanzelf over. Je zelfhelend vermogen doet veel, maar net als bij buikpijn die aanhoudt (of regelmatig terugkomt) loont het om te kijken naar de oorzaak. Dat werkt hetzelfde bij gedoe en emoties. 

Na wat extra drinken, vezels en bewegen om van die buikpijn af te komen besluit je waarschijnlijk om dan toch eens naar de huisarts te gaan. Verstandig. 


Echter waarom doe je dat niet bij herhalend gedoe waarop je emoties krampen? Want één ding weet je zeker: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd gekregen hebt. Al krijgt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Kortom een trucje op gedrag helpt niet als je in basis niet iets doorprikt. Je saboteert jezelf, maar hoe en hoe bevrijd je dat? 

We kennen allemaal de vier vragen van Byron Katie. Omdenken is the magic word. Echter hoe krijg je nou exact die overtuiging omhoog die jou onbewust zo in de greep houdt? Dat vergt vakwerk en ik help je graag, want beperkende overtuigingen (lees: bepaalde conclusies die je hebt getrokken) werken vaak heel subtiel door.  Zonder dat je het zelf merkt, maar gevolg is wel dat je precies daarop aantrekt. Je krijgt dus precies gespiegeld wat je zelf (onbewust) gelooft. En blijkbaar levert dat, helaas, gedoe op. 

 

Tijd voor inzicht. Tijd voor vakwerk.  Je kan nog 100 keer je kop stoten, maar waarom het wiel zelf uitvinden als goede hulp voorhanden is? Ik vind het magisch mensen te kunnen en mogen helpen op te schonen.  Je ware aard krijgt de ruimte (dus vrij van die beschermlaag). Dan ga je vanzelf stralen en in je kracht staan en dat is aanstekelijk en fijn! Raadpleeg een emotiecoach, want die haalt middels analyse en methodiek de angel eruit. En rara, dat gebeurt op geleide van jouw eigen emoties. Je bent dus je eigen gids. Je wordt slechts bijgeschenen met een lampje, waardoor het ineens helder wordt.

Ik ben waanzinnig enthousiast over deze materie en zou willen dat ik hem als kind al had geleerd. Nu mag ik m’n eigen kinderen en anderen ermee helpen en deze materie in de wereld zetten. Alles is altijd in beweging, kwestie van accepteren wat moet en schakelen waar kan. Zo simpel is het… alleen het vergt wat skills. 

 

Laat me je helpen met je puzzel, zodat je weer doorkan. Als er een moeilijke beslissing ligt, of een dilemma, ruzie , gedoe, burn-out, verdriet, overmatig kort lontje , nare en heftige angsten , kom ermee..!! Waarom langer doorlopen als hulp om de hoek is? Je hoeft niet alles alleen te kunnen.

Oude trauma’s laten we voor wat ze zijn! Hooguit de conclusie die je destijds trok kan belangrijk zijn om te doorbreken. Omdenken is krachtig.  Omvoelen is magisch. Gun jezelf de wijsheid achter de emoties en ervaar dat moeder natuur het beste met je voorheeft. Ervaar de steun van de natuur en zet de stap die het leven van je vraagt. Dat lucht op, geeft kracht en maakt blij!!

Bel voor een afspraak.

Reactie plaatsen

Reacties

Martilde
een jaar geleden

Ik heb vaak hoofdpijn en wil mijn innerlijke saboteur leren kennen.