Over mijMissie:

 

Jezelf zijn is het grootste goed

zien: is aán zijn op je hele systeem: mind-body-soul, gebruik al je tools!

zijn: is accepteren wat zich aandient in je leven en je daarmee verbinden.

zorg: is zorgdragen voor wat er op jouw pad komt en wat resoneert. 

zelf: is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk met respect voor de wereld om je heen.

 

zien & zijn & zorg & zelf


Ik ben Meike van der Drift en dit is mijn praktijk: De kieM coach. Ik heb een lang gekoesterde droom waargemaakt; een eigen praktijk in het groen, met een dak van glas. Hier beoefen ik m'n passie; mensen helpen hun problemen te versimpelen, doorzien en met maatwerk inzicht geven waardoor dingen bevrijd worden. Ik ben de eerste gecertificeerde emotiecoach in Twente. Tevens ben ik tandarts en de enige in Nederland die ook emotiecoach is.

Anders dan andere coaches, die vaak eerst zelf door een diep dal gingen tot ze tot groei en teaching kwamen, ben ik dit vak puur vanuit passie gaan doen. Mijn patiënten in de tandarts praktijk benaderde ik altijd al holistisch. Ik ben een doener én hou van bezieling. Het gaat om en- en; binnen en buiten. En natuurlijk heb ik ook het mijne meegemaakt, maar voelde altijd al dat de oplossing in jezelf ligt en ben daarmee al jong aan de slag gegaan.

Sinds 2001 week ik als tandarts in zowel een groepspraktijk als in de gehandicaptenzorg. In 2022 ronde ik mijn tweede opleiding af als gecertificeerd emotie coach. Beide vakken passen me als een jas en zijn toch anders. De overlap is altijd het maatwerk en mensen helpen. Beide doe ik part time naast een passievol leven en een gezin. 

Begin Corona mochten tandartsen tijdelijk niet werken en per toeval kwam Vera Helleman op mijn pad. Groot inspirator. Ik smulde van deze materie. Ze is founder van het Emotie Expertise Centrum. Alles klopte! Persoonlijke ontwikkeling heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb veel hands on gedaan op dat vlak (NLP, TA, systemisch werk, enneagram). Echter deze bron; onze emoties; als leidraad voor geluk was zo puur, simpel en kloppend dat alles op z'n plek viel. 

Dit hele traject van interesse tot opleiding; van een nieuw vak beheersen tot een praktijk starten, heb ik op flow gedaan. Geen haast of targets; puur vanuit verlangen. Ik heb ruimschoots geïnvesteerd. Deze tool, dit vak, emotiecoach professioneel te kunnen inzetten in een eigen praktijk is a dream come true.

Ik ben een buitenmens, hou van zelfredzaamheid en heb veel levenslust.

Vanwaar de bedrijfsnaam? Draai het om: De kieM: MeikeD; Meike (vd) D(rift). Door anderen te helpen maximaal zichzelf te zijn en hun kiem te laten ontkiemen (via dit vak) is ook mijn kiem die ontkiemt. Heerlijk proces om dit te van de grond te krijgen. Prachtige materie. Ik gun iedereen zijn eigen kompas te leren lezen en draag daar graag aan bij.