Over mijMissie:

zien: is aán zijn op je hele systeem: mind-body-soul, gebruik al je tools!

zijn: is accepteren wat zich aandient in je leven en je daarmee verbinden.

zorg: is zorgdragen voor wat er op jouw pad komt en wat resoneert. 

zelf: is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk met respect voor de wereld om je heen.

 

zien & zijn & zorg & zelf


Ik ben Meike van der Drift en dit is mijn praktijk: De kieM coach. Ik ben kennis expert en heb een lang gekoesterde droom waargemaakt; een eigen werkplek in het groen, met een dak van glas. Hier beoefen ik m'n passie; problemen versimpelen, doorzien en met maatwerk oplossen. Ik ben de eerste gecertificeerde emotiecoach in Twente en de enige die ook tandarts is.

Anders dan andere coaches, die vaak eerst zelf door een diep dal gingen tot ze tot groei en teaching kwamen, ben ik dit vak puur vanuit passie gaan doen. Ik ben een doener en hou van bezieling. Het gaat om en- en; binnen en buiten.

Hiernaast werk ik sinds 2001 als tandarts in zowel een groepspraktijk als de gehandicaptenzorg. In 2022 ronde ik mijn tweede opleiding af en ben ik gecertificeerd emotie coach. Beide vakken passen me als een jas en zijn toch anders. De overlap is altijd het maatwerk en mensen helpen. Beide doe ik part time naast een gezin. 

Toen ik in de zorg bij de opkomst van Corona een tijdje niet mocht werken kwam Vera Helleman op mijn pad. Groot inspirator. Ze is founder van het Emotie Expertise Centrum. Alles klopte! Persoonlijke ontwikkeling heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb veel gedaan op dat vlak (NLP, TA, systemisch werk, enneagram). Echter deze bron; onze emoties; als leidraad voor geluk was zo intens puur, simpel en kloppend dat alles op z'n plek viel. 

Dit hele traject van interesse tot opleiding, van een nieuw vak beheersen tot een praktijk starten heb ik op flow gedaan. Geen haast of targets; puur vanuit verlangen. Ik heb ruimschoots geïnvesteerd. Deze tool, dit vak, emotiecoach professioneel te kunnen inzetten in een eigen setting is a dream come true.

Ik ben een buitenmens, hou van zelfredzaamheid en heb veel levenslust.

Vanwaar de bedrijfsnaam? Draai het om: De kieM: MeikeD; Meike (vd) D(rift). Anderen helpen meer zichzelf te zijn via dit vak is mijn kiem die ontkiemt. Heerlijk proces om dit te van de grond te krijgen.


Vanuit de zorg om gezondheid lever ik bij Ikibuntu ook mijn zorgbijdrage vanaf 2023 in Zenderen.